Ga naar de inhoud
84.000 euro

Celstraf en boete voor man uit Taiwan wiens papegaai arts verwondde

Foto ter illustratie. Beeld © AFP

Een man uit Taiwan moet een schadevergoeding betalen van ruim 3 miljoen Taiwanese dollar, omgerekend 84.000 euro, aan een medisch specialist die in 2020 door toedoen van zijn papegaai gewond raakte. Ook heeft de man een celstraf van twee maanden opgelegd gekregen.

De arts zou zijn aangevallen door de papegaai tijdens het hardlopen, schrijft het nieuwsagentschap Focus Taiwan. De eigenaar van de papegaai liet hem los rondvliegen. De hardlopende arts schrok van de vogel, waardoor hij op de grond viel, zijn heup ontwrichtte en het kogelgewricht in zijn rechterheup brak.

Financieel verlies

Na een week in het ziekenhuis moest hij thuis een halfjaar revalideren. Daardoor kon hij zijn werk als plastisch chirurg niet uitvoeren. Hij klaagde de eigenaar van de papegaai aan voor in totaal 3,68 miljoen Taiwanese dollar, bedoeld als compensatie voor zijn inkomsten en de medische kosten.

Ballonvaarder
Lees ook:
Ballonvaarder moet dokken voor doodgeschrokken papegaaien: 55.000 euro

In totaal moet de eigenaar van de papegaai nu dus ruim 3 miljoen Taiwanese dollar betalen én moet hij twee maanden de cel in. Het is onbekend wat er met de papegaai is gebeurd.

Bekijk ook: Wilde katten afschieten in Friesland

03:09
In de provincie Friesland mogen jagers met een vergunning schieten op wilde katten. Dat doet de provincie om de weidevogels te beschermen. Dier en Recht vindt het onnodig wreed om op de dieren te schieten en is daarom een petitie gestart.