Ga naar de inhoud
Moordzaak Duitsland

'Duitse wilde eigen dood in scène zetten met moord op dubbelganger'

De 23-jarige Shahraban K. (links) wordt verdacht van de dood van de even oude Khadidja M.

Een 23-jarige vrouw die ervan verdacht wordt haar dubbelganger te hebben vermoord in het Duitse Ingolstadt, zou dat hebben gedaan omdat ze wilde dat haar eigen familie zou denken dat zij - de verdachte dus - dood was. Dat meldt de Duitse nieuwssite Der Spiegel.

Het was een bijzonder opmerkelijk verhaal afgelopen zomer. In Ingolstad werd in een geparkeerde auto het levenloze lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze was met meer dan vijftig messteken om het leven gebracht. 

Van vermeend slachtoffer naar verdachte

Het leek te gaan om Shahraban K. Dat dachten zelfs haar familieleden, die al een paar dagen niets van haar hadden gehoord. Maar bij de autopsie bleek dat de dode vrouw Khadidja M. was, een Algerijnse vrouw uit de stad Heilbronn.

Sharaban K. dook levend en wel weer op en werd al snel verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar dubbelganger. 

Mysterieuze
Lees ook:
Mysterieuze moordzaak Duitsland: vrouw (23) verdacht van moord op dubbelganger

Der Spiegel citeert vijf maanden na de moord vandaag de officier van justitie van Ingolstadt: "Na het onderzoek kan worden aangenomen dat de verdachte vanwege familieruzies is ondergedoken en daarvoor haar eigen dood in scène heeft willen zetten."

Justitie in Duitsland zou ervan uitgaan dat de dubbelganger samen met een handlanger achter de dood van Khadidja M. zit.