Ga naar de inhoud
Veel gewonden

Tientallen doden door explosie in Pakistaanse moskee

Dodelijke explosie moskee Pakistan: overlevenden kruipen onder puin vandaan

01:15

Bij een explosie in een moskee in het Pakistaanse Peshawar zijn zeker 32 mensen om het leven gekomen. Zo'n 150 mensen raakten gewond. De toestand van sommigen is kritiek.

De explosie vond plaats tijdens een religieuze dienst. De moskee zat vol gelovigen. Het zou gaan om een zelfmoordaanslag.

Slachtoffers onder puin

Een deel van het gebouw is verwoest en volgens de autoriteiten liggen er nog slachtoffers onder het puin. 

De aanslag gebeurde in een zwaarbeveiligde zone in de buurt van een hoofdbureau van politie. Onder de slachtoffers zijn ook politiemensen. In onderstaande video zie je hoe mensen onder het puin vandaan kruipen:

Dodelijke explosie moskee Pakistan: overlevenden kruipen onder puin vandaan

01:15
Er zijn zeker tientallen doden gevallen.

Zelfmoordaanslag

Wie verantwoordelijk is voor de zelfmoordaanslag, is nog niet bekend. Volgens de Pakistaanse premier Shebaz Sharif hebben degenen die achter de aanslag zitten 'niets te maken met de islam'.

In de hoofdstad Islamabad is de politie in de hoogste staat van paraatheid. Bij in- en uitgaande wegen is de veiligheid verscherpt.

In maart vorig jaar viel een zelfmoordterrorist van terreurbeweging IS een sjiitische moskee in Peshawar aan, waarbij 64 doden vielen. Het was de dodelijkste terreuraanslag in Pakistan sinds 2018.