Ga naar de inhoud
7 doden

Dader schietpartij Californië schoot 'uit woede om rekening van 100 dollar'

Chunli Zhao, de verdachte van de schietpartij. Beeld © Editorial / AFP / ANP

De man die maandagmiddag lokale tijd zeven mensen doodschoot in de Amerikaanse staat Californië, deed dit naar eigen zeggen omdat hij van zijn baas een rekening van 100 dollar aan reparatiekosten moest betalen. Dat bevestigt de officier van justitie aan Amerikaanse media.

De 66-jarige Chenli Zhao werkte op een champignonkwekerij en was het niet eens met dat hij 100 dollar moest betalen voor de reparatie van een vorkheftruck die hij bestuurde, meldt NBC News. 

Volgens de verdachte was namelijk niet hij, maar een collega verantwoordelijk voor het incident waarbij het voertuig beschadigd raakte. Zijn collega zou hem met een bulldozer hebben geraakt. Maar zijn baas hield vol: Zhao moest de schadevergoeding betalen.

Beelden van de arrestatie van de schutter zie je hieronder:

In beeld: verdachte fatale schietpartij Californië opgepakt

01:10
Zeven mensen kwamen bij de schietpartij om het leven. De verdachte is opgepakt.

Zhao zocht zijn baas later opnieuw op en schoot toen zowel hem en de collega die volgens Zhao verantwoordelijk was voor het ongeluk dood. In totaal schoot Zhao op twee locaties zeven mensen dood, één iemand raakte gewond. 

Nog geen twee dagen voor de schietpartij vond er op zo'n 500 kilometer ten zuiden van de plek, bij Los Angeles, ook een schietpartij plaats die aan elf mensen het leven kostte. 

Nieuw
Lees ook:
Nieuw bloedbad in Californië: zeven doden na schietpartij