Ga naar de inhoud
Veel mensen in ziekenhuis

Ruim 800 gewonden en 3 doden na aardbeving in Iran

De beving met een kracht van 5,9 vond plaats in Khoy. Beeld © EPO

Er zijn 816 mensen gewond geraakt na een aardbeving in het noordwesten van Iran. Volgens Iraanse staatsmedia zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Reddingswerkers zijn onderweg naar 70 dorpen om eerste hulp te verlenen.

De aardbeving vond volgens het Iraanse staatspersbureau IRNA gisteravond plaats rond 21.44 uur in de stad Khoy, de hoofdstad van de aan Turkije grenzende provincie West-Azerbeidzjan. Het was een beving met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter. De beving zou in verschillende provincies zijn gevoeld.

Ahmad Vahidi, de minister van Binnenlandse Zaken van Iran, zei tegen het persbureau dat de grootste prioriteit op dit moment ligt bij de mensen die door de aardbeving zijn getroffen. "De mensen in het gebied hoeven zich geen verdere zorgen te maken."

'164 mensen in ziekenhuis'

Tot nu toe zouden er dus 816 mensen gewond zijn geraakt en drie mensen zijn overleden. Volgens een plaatselijke gouverneur zouden 164 mensen zijn opgenomen in verschillende ziekenhuizen.

Iraanse
Lees ook:
Iraanse vrouwen verminkt: troepen schieten bewust op ogen

Door de aardbeving zijn ook gebouwen in tientallen plaatsen beschadigd. Daarnaast is er schade ontstaan aan de infrastructuur in de streek.

Naschokken

Na de aardbeving zijn tientallen naschokken waargenomen, meldt nieuwszender Al Jazeera. De zwaarste naschok had een kracht van 4.2. Volgens Al Jazeera had Khoy in de afgelopen maanden met meerdere bevingen te maken, maar die waren minder zwaar dan die van gisteravond. Ook hadden de eerdere aardbevingen geen sterfgevallen tot gevolg en ze veroorzaakten geen grote schade.

Bekijk ook: Parmida is bang dat ze terug moet naar Iran

02:33
'Niemand is daar veilig'