Ga naar de inhoud
'Met machinegeweren'

Politie Spanje pakt man op voor beramen aanslag op strand Benidorm

Het strand van Benidorm (archieffoto). Beeld © iStock

De Spaanse politie heeft een man opgepakt die een terroristische aanslag op strandbezoekers zou hebben gepland. De man zou onder meer een aanval op het strand in de populaire badplaats Benidorm hebben voorbereid. Hij zou van plan zijn geweest daarvoor machinegeweren te gebruiken.

Dat melden Spaanse media op basis van informatie van de lokale veiligheidsautoriteiten. Volgens Spaanse media is de verdachte een 28-jarige man met de Spaanse nationaliteit en een Marokkaanse achtergrond. Voor het onderzoek zegt de Spaanse politie te hebben samengewerkt met de Amerikaanse veiligheidsautoriteiten.

'Zeer gewelddadig en agressief'

"De verdachte zat in een vergevorderd proces van jihadistische radicalisering en is zeer gewelddadig en agressief", verklaarde de federale politie na de aanhouding. 

Dode
Lees ook:
Dode en gewonden bij aanval met machete in Spaanse kerken

Volgens de politie was de man actief op het zogeheten dark web. Daar zou hij steun hebben betuigd aan de terreurorganisatie Islamitische Staat. Ook kwam hij via het dark web aan wapens en handleidingen voor het gebruik van wapens en explosieven.

Populaire vakantiebestemming

Benidorm is onder Europeanen een populaire vakantiebestemming. Ieder jaar reizen ook veel Nederlanders af naar de strandplaats aan de Costa Blanca in de regio Valencia.