Ga naar de inhoud
Golf van Californië

Haai onthoofdt duiker in Mexico

Beeld © ThinkStock

In Mexico heeft een haai het hoofd van een man afgebeten. De man was eerder deze maand aan het duiken toen hij werd aangevallen. Het is voor zover bekend de eerste dodelijke aanval door een haai van dit jaar.

De aanval vond plaats in de golf van Californië, in het noordwesten van Mexico. Manuel López, volgens internationale media een vijftiger uit de omgeving, was weekdieren aan het verzamelen toen de haai hem aanviel. 

Lokale vissers waren getuige van de aanval. Eén van hen zag hoe de zes meter lange haai het hoofd van het slachtoffer 'afscheurde' en hem in beide schouders beet. 

Oostenrijkse
Lees ook:
Oostenrijkse vrouw omgekomen bij aanval door haai in Rode Zee

Volgens de getuige waren duikers in de omgeving eerder al gewaarschuwd voor haaien. Het slachtoffer zou de waarschuwing hebben genegeerd omdat hij voor zijn inkomen afhankelijk was van het duiken naar de weekdieren, die als delicatesse worden gegeten. 

Relatief zeldzaam

Dodelijke aanvallen door een haai zijn relatief zeldzaam. Volgens statistiek-platform Statista vonden de afgelopen tien jaar wereldwijd gemiddeld zo'n zes dodelijke aanvallen per jaar plaats. 

Bekijk ook: Amerikaanse jongen (12) hengelt reusachtige witte haai binnen

00:41