Ga naar de inhoud
Reclame voor Super Bowl

Schrappen van pratende M&M's-reclames blijkt mediastunt

M&M's, ter illustratie. Beeld © ANP / Sipa

Reclames met bewegende en pratende M&M's-figuurtjes die in de VS niet meer op tv zouden komen omdat ze 'te polariserend' zouden zijn. Producent Mars maakte dat afgelopen week bekend maar het blijkt onzin: het gaat om een regelrechte mediastunt voor de Super Bowl.

De pratende chocolaatjes in de reclames van M&M’s zullen dus nog gewoon te zien blijven op televisie. Dat meldt Mars nadat het eerder had aangekondigd te stoppen met de reclame, omdat er ophef was ontstaan over het uiterlijk van een aantal figuurtjes.

Het schrappen van de reclame blijkt dus gewoon een mediastunt in aanloop naar de Super Bowl, de finale van het American footballseizoen en een van de beste bekeken tv-avonden van het jaar.

M&M's
Lees ook:
M&M's stopt met iconische tv-reclames na kritiek: 'Te polariserend'

Eerder deze week waren de chocoladefiguurtjes van M&M's nog wereldnieuws. Onder meer het feit dat een van de vrouwelijke M&M's, groen van kleur, haar pumps inruilde voor sneakers zou een aanval zijn op klassieke genderrollen, aldus rechts Amerika. Daarom zou het bedrijf hebben besloten voortaan reclames te gaan maken met komiek Maya Rudolph.

Vraagtekens over timing

Toch werden meteen al vraagtekens gezet bij het moment van die aankondiging van M&M’s. Zo maakte het snoepbedrijf al in december bekend dat Rudolph in de reclame van M&M’s zou spelen rond de Super Bowl. Het blijkt nu dus inderdaad om een reclamestunt te gaan. "Zowel de vernieuwde personages, als zij die het afgelopen jaar gelanceerd zijn, zijn en blijven de officiële woordvoerders van het merk", laat het bedrijf weten.

M&M's maakt al jaren reclames met de pratende chocolaatjes 'Red' en 'Yellow'. De laatste jaren kregen zij steeds vaker gezelschap van die in andere kleuren.