Ga naar de inhoud
Aantal slachtoffers onbekend

Onrust Gazastrook: Israël onderschept raketten en valt zelf aan

Palestijnen in het Jabalia-vluchtelingenkamp, ten noorden van de Gazastrook. Beeld © ANP / AFP

Het Israëlische leger zegt dat het vrijdagochtend raketten heeft afgevuurd richting de Gazastrook. Dat gebeurde nadat de Israëliërs eerder twee raketten onderschepten die vanuit de Gazastrook richting het zuiden van Israël waren afgevuurd.

In Israëlische plaatsen langs de grens met de Gazastrook klonk aan het begin van de nacht het luchtalarm, maar van een inslag leek toch geen sprake te zijn. Tot nu toe zijn er nog geen berichten over gewonden door de Israëlische aanval in de Gazastrook.

Aanval op vluchtelingenkamp

De raketten over en weer volgden op de dodelijkste Israëlische inval op de Westelijke Jordaanoever in jaren, die gisteren plaatsvond in een vluchtelingenkamp in Jenin.

Daar kwamen zeker negen mensen om het leven, zestien anderen raakten gewond. Dit jaar zijn tot nu toe 29 Palestijnen gedood op de Westelijke Jordaanoever.

Mogelijk reactie Hamas

Hamas, de beweging die de Gazastrook regeert, beloofde donderdag een reactie na de Israëlische inval. Of Hamas ook de organisatie is die achter de afgevuurde raketten zit is nog niet duidelijk.

Palestijnse
Lees ook:
Palestijnse autoriteiten: zeker 9 doden door Israëlische aanval op vluchtelingenkamp