Ga naar de inhoud
Foto met Russische vlag

Oekraïne wil vader Djokovic niet langer bij Australian Open

Novak Djokovic tijdens de Australian Open in januari, ter illustratie. Beeld © ANP / AFP

De Oekraïense ambassadeur in Australië heeft de organisatie van het tennistoernooi Australian Open opgeroepen om de vader van tennisser Novak Djokovic niet langer toe te laten. De oproep wordt gedaan omdat de vader van Djokovic voor de camera poseerde met fans met Russische vlaggen.

Ambassadeur Vasyl Myroshnychenko zegt tegen het Franse persbureau AFP: "De vader van Djokovic zou zijn accreditatie moeten verliezen. Novak en zijn team moeten dit aanpakken en oplossen."

Excuses

Daarnaast wil Myroshnychenko excuses van Srdjan Djokovic, de vader van Novak, en vindt hij dat de vader van de tennisser de Russische inval in Oekraïne moet veroordelen.

Pro-Russisch Youtube-account

De beelden waar Myrosjnytsjenko over valt, verschenen op een pro-Russisch YouTube-account in Australië. Op de beelden is te zien hoe Srdjan op de foto gaat met een man die een Russische vlag vasthoudt.

Op deze vlag staat het gezicht van de Russische president Vladimir Poetin. Het bijschrift bij de video luidt: 'Gedurfde politieke verklaring van Djokovic' vader'.

Halve finale

De Serviër Djokovic heeft het geschopt tot de halve finale van het toernooi in Melbourne, dat hij negen keer won. Hij versloeg de Rus Andrej Roeblev in de kwartfinale.

Australische
Lees ook:
Australische minister overweegt visum Djokovic in te trekken