Ga naar de inhoud
Motief nog altijd onduidelijk

Dodelijke slachtoffers mesaanval in trein Duitsland zijn 16 en 19 jaar oud

De Duitse forensische recherche aan het werk op het perron bij Brokstedt. Beeld © dpa

De slachtoffers die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een trein in Duitsland, zijn twee jongeren van 16 en 19 jaar oud. Dat heeft de Duitse politie in een nieuwe verklaring laten weten. Er raakten naast de tieners nog eens zeven mensen gewond, van wie drie ernstig.

De steekpartij vond gisteren plaats in een regionale trein tussen Kiel en Hamburg. Plotseling begon een 33-jarige man op treinreizigers in te steken. De twee tieners, afkomstig uit de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein, kwamen daarbij dus om het leven. Volgens de Duitse krant Bild gaat het om een meisje (16) en een jongen (19).

Geen terroristische aanslag

Het motief van de dader is nog altijd onduidelijk, maar van een terroristische aanslag is geen sprake. De man werd in Brokstedt in de trein door de politie overmeesterd en aangehouden. Het gaat om een stateloze Palestijn zonder vaste woon- of verblijfplaats die met een voorlopige verblijfsvergunning in Duitsland zou verblijven. 

Gisteren zeiden veiligheidsbronnen dat de man mogelijk in de war zou zijn geweest tijdens de aanval.

De Palestijnse man zou zes dagen geleden nog hebben vastgezeten. De dader ligt nu onder bewaking in het ziekenhuis omdat hij zichzelf bij zijn aanhouding aan zijn handen verwond heeft.

'Koffer gegooid'

De Duitse krant Bild sprak met een 61-jarige inzittende van de trein die vertelde dat hij doodsbang was: "Hij ging eerst tekeer in een andere coupé, maar kwam toen naar ons toe. Een reiziger gooide daarna een koffer naar hem." De reiziger raakte zelf niet gewond.

2
Lees ook:
2 doden en 7 gewonden bij steekpartij in Duitse trein, dader 'geen extremist'