Ga naar de inhoud
Twitter onder Musk

Elon Musk: jury, overschat de invloed van mijn tweets niet

Tesla-baas Elon Musk Beeld © AFP

"Alleen omdat ik ergens over tweet, wil niet zeggen dat mensen het geloven of ernaar handelen." Dat zei Elon Musk tegen juryleden tijdens een rechtszaak in San Francisco.

In het proces gaat het om de vraag of de Tesla-topman met zijn tweet over het van de beurs halen van de elektrische-autofabrikant fraude heeft gepleegd en beleggers heeft benadeeld. 

Miljarden dollars schade

Musk stuurde de tweet in 2018. Een groep investeerders heeft Musk en Tesla aangeklaagd, omdat de tweet voor miljarden dollars aan schade zou hebben veroorzaakt. Volgens de investeerders was de tweet dat Musk met geld van Saoedische investeerders Tesla van de beurs kon halen vals en misleidend. 

Musks advocaat betoogde donderdag in de rechtbank dat het bericht weliswaar 'overhaast' was, maar ook 'onweerlegbaar waar'.

Elon
Lees ook
Elon Musk verbreekt wereldrecord door enorm veel geld te verliezen

Gebruik sociale media

Het verhoor van Musk duurde minder dan een halfuur. Hij werd daarbij niet naar de bewuste tweet gevraagd, maar wel naar zijn gebruik van sociale media als Twitter. 

Op de vraag van een van de advocaten van de investeerders of hij vindt dat zijn tweets correct moeten zijn, antwoordde Musk dat hij informatie levert 'die het publiek moet weten', maar dat hij met de grens van maximaal 240 tekens voor een Twitterbericht maar weinig ruimte heeft.

De rechtszaak gaat maandag verder.

Bekijk ook - Wat wil Musk met Twitter? 'Dit wordt moeilijker dan Tesla'

05:22
Wat is de baas van Tesla en SpaceX van plan met Twitter? En welke gevolgen kan dat hebben voor de gebruikers?