Ga naar de inhoud
2,7 kilo

'Toadzilla' ontdekt in Australië, waarschijnlijk grootste pad ter wereld

Toadzilla. Beeld © Facebook Queensland National Park

Hij is bruin, heeft wratten en hij weegt bijna drie kilo. In een Australisch regenwoud hebben twee parkwachters een enorme rietpad ontdekt. Het beest werd Toadzilla genoemd.

Nu staat Australië bekend om de griezelige dieren en insecten, maar zelfs de parkwachters waren onder de indruk van het grote dier.

Kylee Gray van het Conway National Park vertelt aan het Australische ABC News dat ze eerst dacht dat het een grap was. "Maar daarna zag ik dat hij ademde. Een grote, bruine, lelijke rietpad vol met wratten die gewoon in de modder zat. Ik kon het niet geloven. Ik heb nog nooit zoiets groots gezien."

Samen met een collega pakte Kylee het dier op. Het woog 2,7 kilo en was 25 centimeter lang, waarschijnlijk gaat het om een vrouwtje. "Het was net een voetbal met benen."

Mogelijk nieuw record

Volgens het Guinness book of World Records weegt de tot zover bekend grootste pad 2,65 kilo. Dat record werd in 1991 vastgelegd. Toadzilla is net iets zwaarder en zou daarmee een nieuw record kunnen vestigen.

In Australië worden padden gezien als een plaag. Het dier is daarom geëuthanaseerd. Zijn kadaver gaat naar het Queensland Museum.

Bever
Lees ook:
Bever van 40 kilo gevonden in Ouderkerk aan den IJssel: 'Zo groot als een hond'