Ga naar de inhoud
Buitenland

Alec Baldwin wordt vervolgd voor fatale schietpartij op filmset Rust

Alec Baldwin Beeld © Getty Images

Alec Baldwin (64) wordt toch vervolgd voor de fatale schietpartij op de filmset 'Rust'. Dat wordt gemeld door de 'Wall Street Journal'. Tijdens de filmopnames in oktober 2021 kwam cameravrouw Halyna Hutchins om het leven toen de Amerikaanse acteur oefende met een revolver die afging. De cameravrouw werd dodelijk in de borst getroffen.

De acteur wordt vervolgd voor dood door schuld in de zaak rond de dodelijke schietpartij op de set van de westernfilm. Dat heeft justitie in de Amerikaanse staat New Mexico vandaag besloten. Ook wapensmid Hannah Gutierrez-Reed, die de wapens en munitie op de set beheerde, wordt vervolgd.

Justitie meldde eerder al op basis van onderzoek dat de revolver niet met opzet door iemand geladen was. Maar toen was niet bekend hoe een echte kogel op de set en in het wapen heeft kunnen belanden. Alec zegt niet te hebben geweten dat het wapen geladen was.

Alec
Lees ook:
Alec Baldwin klaagt crew aan voor fataal schot op filmset Rust

Alec en de filmproducenten troffen in oktober 2022 een schikking met Matthew Hutchins, de weduwnaar van de overleden cameravrouw. Hij was toen van mening dat niemand schuldig is aan de dood van zijn vrouw en sprak van een 'verschrikkelijk ongeluk'. Hij zei dankbaar te zijn dat de film doorging met de productie om zijn vrouw eer te bewijzen.

'Alec Baldwin wil zijn naam zuiveren na schietincident op filmset Rust'

06:52
Alec
Lees ook:
Alec Baldwin herdenkt overleden cameravrouw jaar na schietincident