Ga naar de inhoud
Na noodweer

Vermiste wandelaar in bergen VS blijkt Britse acteur Julian Sands

Acteur Julian Sands, hier in 2020. Beeld © ANP / Rex

In een Amerikaans berggebied wordt met man en macht gezocht naar twee vermiste wandelaars. Een van hen blijkt de 65-jarige Britse acteur Julian Sands te zijn, bekend van films als A Room with a View, The Killing Fields en de tv-serie 24.

De Brit woonde sinds 2020 in Californië. Sinds vrijdag is hij vermist nadat hij ging wandelen in de San Gabriel mountains, een berggebied vlak achter Los Angeles. Zijn identiteit werd gisteren pas bekendgemaakt. Er wordt ook naar de tweede wandelaar gezocht.

Moeizame zoekactie

De regio werd de afgelopen weken getroffen door noodweer. Daardoor verloopt de zoekactie moeizaam, meldt de politie. Paden zijn weggespoeld en door aanhoudend slecht weer kan er ook niet altijd met helikopters en drones gezocht worden.

Stuk
Lees ook:
Stuk weg glijdt in Californië van klif af door noodweer

Reddingswerkers zijn in de afgelopen maand veertien keer in actie gekomen om wandelaars in het gebied te hulp te schieten. Wie overweegt er een wandeling te maken, wordt gevraagd 'twee keer na te denken' vanwege het ongunstige weer. Zo is er lawinegevaar en 'kunnen zelfs zeer ervaren wandelaars zich geen weg banen door het terrein', waarschuwen de lokale autoriteiten.

Negen stormen

Sinds tweede kerstdag trokken negen winterse stormen over Californië, die zorgden voor overstromingen, wegverzakkingen, modderstromen en elektriciteitsuitval.

Julian Sands was sinds begin jaren tachtig te zien in meer dan 120 films en series. Tot zijn bekendste titels behoren ook Leaving Las Vegas, Warlock en Arachnophobia.