Ga naar de inhoud
Veel ongelukken in Tirol

Nederlands meisje (9) gewond aan hoofd na botsing met snowboarder

Beeld © AFP

Een meisje van 9 jaar uit Nederland is gisteren gewond geraakt bij een skiongeluk in de Oostenrijkse regio Tirol. Ze werd geschept door een 39-jarige Duitser op een snowboard.

Dat meldt de Oostenrijkse omroep ORF. Het meisje werd geraakt op de piste in Lermoos, in de deelstaat Tirol. Ze raakte gewond aan haar hoofd en raakte twee voortanden kwijt. Het meisje is naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht.

Ze is een van de vele skiërs die gisteren gewond zijn geraakt in de regio Tirol. Volgens de ORF werden vooral kinderen het slachtoffer van ongelukken. Zo raakte een kind van 7 gewond door een botsing met een skilift. Hij raakte tijdens een les gewond toen hij de controle over zijn ski's kwijtraakte.

Acht
Lees ook:
Acht dodelijke skiongelukken in Tirol dit seizoen, branche maakt zich zorgen

Een 11-jarige jongen uit Duitsland brak door een afzetting op de piste en botste tegen drie mensen aan. Het jongetje raakte gewond aan zijn rug en is in het ziekenhuis opgenomen. Een jongen van 17 kwam frontaal in botsing met een 42-jarige Duitser.

Slechte sneeuw

Het is dit skiseizoen vaak raak op de Oostenrijkse pistes. Die gebeuren opvallend veel op rode pistes. Dat zijn niet de pistes met de hoogste moeilijkheidsgraad, maar ze worden wel aangeraden aan ervaren skiërs.

De slechte kwaliteit van de sneeuw - en het gebrek daaraan - zijn vaak de oorzaak. Hoe je toch veilig kan skiën op een slechte piste, leggen we uit in deze video:

Sneeuw van slechte kwaliteit: zo ski je toch veilig naar beneden

01:34
Dit jaar zijn veel pistes dicht, omdat er weinig sneeuw ligt. En de sneeuw die er ligt, is vaak van slechte kwaliteit.
Waarschuwing
Lees ook:
Waarschuwing voor wintersporters: kans op ongelukken dit jaar groter