Ga naar de inhoud
Springpunt High La Mousse

Zeer ervaren Nederlandse wingsuit-vlieger verongelukt in Zwitserland

Archieffoto, de persoon op de foto is niet Jarno Cordia. Beeld © ANP / EyeEm

Bij het basejumpen met een vliegend pak (wingsuit) is woensdag een Nederlander verongelukt. Het gaat om de ervaren wingsuit-vlieger Jarno Cordia (44).

Zijn zus Liesbeth bevestigt zijn dood op Facebook. Ze schrijft dat 'een sprong in het diepe' zijn laatste werd: "Lieve lieve broer, ik weet even niet wat ik aan moet met zoveel verdriet. Je laat een leegte achter op de plek van mijn hart." 

Duizenden sprongen

Wingsuitvliegers hebben een speciaal pak aan waarmee ze door de lucht zweven. Ze springen uit vliegtuigen en van bergen en andere hoge punten. Cordia was zeer ervaren, hij had er al duizenden sprongen op zitten.

De Zwitserse politie meldt de identiteit van het slachtoffer niet, maar zegt dat er woensdag een man is omgekomen in de bergen bij Lauterbrunnen. Die was volgens de politie vanaf het springpunt genaamd High La Mousse gesprongen met zijn wingsuit en door onbekende oorzaak meerdere keren tegen een rotswand gebotst. 

Reddingswerkers konden niets meer voor de man betekenen. De politie in Bern doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Bekijk ook - Bizarre stunt: wingsuit-waaghalzen landen precies in vliegtuig

01:17
Twee Franse stuntmannen hebben een adembenemende truc uitgehaald. Ze springen van een berg in de Alpen en landen verderop precies in een vliegtuig.