Ga naar de inhoud
Communiceert schriftelijk

American-footballer Hamlin weer bij kennis na hartstilstand

Damar Hamlin in juli 2022. Beeld © SIPA USA

American-footballspeler Damar Hamlin is weer bij kennis nadat hij maandagavond een hartstilstand kreeg tijdens een wedstrijd. De 24-jarige verdediger van Buffalo Bills lag sindsdien in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar is inmiddels in staat om schriftelijk te communiceren met zijn artsen.

Volgens artsen vertoont Hamlin meerdere tekenen van herstel, maar blijft hij voorlopig aan de beademing liggen op de intensive care van het University of Cincinnati Medical Centre. "Zijn longen blijven verder genezen en hij boekt gestaag vooruitgang", zeggen de artsen. "Hij lijkt neurologisch ook intact."

'Heb ik gewonnen?'

Het eerste dat Hamlin vroeg toen hij wakker werd, was of hij de wedstrijd had gewonnen. "De artsen antwoorden: Ja damar, je hebt gewonnen. Je hebt de wedstrijd van je leven gewonnen", laat zijn team weten.

Hamlin kreeg een hartstilstand tijdens de wedstrijd van zijn Buffalo Bills tegen de Cincinnati Bengals en zakte in elkaar op het veld. Na reanimatie werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Het duel werd gestaakt.

Het incident met Hamlin zorgde voor een schok in de Verenigde Staten. Ook president Joe Biden nam de tijd om met de ouders van Hamlin te praten. Bij het stadion van de Bills hielden fans een wake voor de speler.

American
Lees ook:
American football-speler (24) zakt na tackle in elkaar, toestand kritiek