Ga naar de inhoud
Regen, sneeuw en zware windstoten

Twee doden door storm Californië: klein kind en 19-jarige vrouw

Een tankstation in San Francisco dat is vernield door de storm. Beeld © AFP

De storm die op dit moment over de Amerikaanse staat Californië trekt, heeft al aan twee mensen het leven gekost. Een kind van 1 of 2 jaar oud en een 19-jarige vrouw.

Het kindje kwam volgens CNN om het leven toen een boom op een huis viel. De 19-jarige vrouw verloor de macht over het stuur door de grote hoeveelheid water op de weg en botste tegen een elektriciteitspaal.

Noodtoestand en evacuatiebevel 

Door de storm zijn 180.000 huizen en bedrijven in Californië zonder stroom komen te zitten, de meeste in het noorden van de staat. In de staat is de noodtoestand afgekondigd en in sommige gebieden geldt een evacuatiebevel. De burgemeester van San Francisco zei zich klaar te maken voor 'een oorlog' en deelde onder meer zandzakken uit.

Californië
Lees ook:
Californië zet zich schrap voor zware storm: noodtoestand en zandzakken

Naar verwachting duurt de storm, die gepaard gaat met veel regen, sneeuw en harde windstoten, in totaal twee dagen. Californië heeft veel last van droogte, daarom kan de grond nu maar een klein deel van het water absorberen. Die limiet was afgelopen weekend al bereikt. Als een gevolg daarvan wordt rekening gehouden met grote overstromingen.

Bekijk ook: Bosbrand verwoest villa's in rijke wijk in Californië

01:43
In mei vorig jaar werd Californië juist getroffen door bosbranden, omdat het er veel te droog was. Honderden mensen werden toen geëvacueerd.