Ga naar de inhoud
Nalatigheid

Oostenrijk start strafonderzoek naar dodelijk skiongeluk Nederlandse

De Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk. Beeld © Pe_Wu (via Flickr.com)

Het Openbaar Ministerie in Oostenrijk is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de dood van de 28-jarige Nederlandse skiester die zondag verongelukte op een piste in Hintertux, ten zuidoosten van Innsbruck. Dat melden Oostenrijkse media vandaag.

De vrouw gleed op een steile gletsjer zo'n honderd meter naar beneden. Daar brak ze door een vangnet heen, waarna ze tegen een boom tot stilstand wam. Andere Nederlanders die het ongeluk zagen gebeuren, bekommerden zich nog om het slachtoffer, maar konden niets meer voor haar doen. Een 27-jarige vriendin kwam ook ten val en raakte zwaargewond.

Justitie in Oostenrijk onderzoekt of er sprake is van dood door schuld en het veroorzaken van lichamelijk letsel door nalatigheid. De bedrijfsleider van de piste waar de ongelukken plaatsvonden, is een van de verdachten.

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse skiester omgekomen in Oostenrijkse Alpen

Op de plek des onheils was een half uur later opnieuw een ski-ongeluk. Een 55-jarige Duitser raakte bij een val ernstig gewond. Hij moest met een helikopter naar een ziekenhuis in Innsbruck worden overgebracht.

De afgelopen dagen waren er in de omgeving meerdere dodelijke ongelukken. Op 28 december kwamen twee 17-jarige Duitsers om het leven in het skigebied Steinplatte. De twee tieners vlogen met hoge snelheid over de rand van de piste en belandden in een stuk dat bezaaid lag met stenen. Een dag later botste een 47-jarige Belg in het skigebied van St. Anton tegen een boom en een rots.

Waarschuwing
Lees ook:
Waarschuwing voor wintersporters: kans op ongelukken dit jaar groter

Gevaarlijker door weinig sneeuw

Eerder deze week bracht de Nederlandse Ski Vereniging nog een waarschuwing uit aan skiërs. Door de hoge temperaturen ligt er weinig sneeuw, en de sneeuw die er ligt is van slechte kwaliteit. Daardoor liggen ongelukken op de loer.

Ook zijn de routes ijziger geworden omdat er veel regen is gevallen. Skiërs en snowboarders wordt daarom aangeraden voorzichtiger te zijn en minder hard af te dalen.

Bekijk ook: Papsneeuw uit sneeuwkanon, daar moeten wintersporters in Westendorf het mee doen

01:42
Er ligt nauwelijks sneeuw en de pistes worden volgespoten met nepsneeuw uit een sneeuwkanon. In het Oostenrijkse Westendorf maken wintersporters er het beste van.