Ga naar de inhoud
Diameter van 25 centimeter

Vietnamese jongen (10) zit al vier dagen vast in 35 meter diepe schacht

Met man en macht werd geprobeerd de jongen uit zijn benarde positie te bevrijden. Beeld © EPA

Reddingswerkers in Vietnam zijn nog steeds bezig om een 10-jarige jongen uit een 35 meter diep gat proberen te halen.

Hij zit al sinds oudejaarsdag vast in de schacht van een betonnen funderingspaal. De afgelopen dagen is geprobeerd de constructie omhoog te tillen, maar omdat dat niet lukt hebben ze hun reddingsstrategie aangepast, melden Vietnamese media.

Diameter van 25 centimeter

De jongen zit in een gat met een diameter van 25 centimeter. Reddingswerkers hopen hem nu te bereiken door daar een bredere stalen pijp omheen te plaatsen en vervolgens de modder tussen de twee constructies te verwijderen. Daarna wordt opnieuw geprobeerd om de betonnen paal omhoog te trekken.

Het is niet duidelijk of de jongen nog leeft en waar in de schacht hij precies zit. Het ongeluk vond zaterdagochtend plaats op een bouwplaats in de Mekongdelta. Hij riep vlak daarna om hulp, maar sindsdien is niets meer van hem vernomen. Reddingswerkers hebben zuurstof in de schacht gepompt in de hoop het kind in leven te houden.

Jongen
Lees ook
Jongen valt in 35 meter diepe put in Vietnam, reddingsoperatie in volle gang

Touw werkt niet

Bij de reddingsactie zijn honderden personen betrokken, ook militairen. Omdat de schacht smal is, kunnen zij niet via het gat naar beneden om de jongen eruit te halen.

Het is ook niet mogelijk om een touw naar beneden te gooien, want de jongen heeft geen ruimte om die om zijn middel te binden.

Reddingsactie
Lees ook
Reddingsactie Marokkaanse Rayan (5) in 'kritieke fase'