Ga naar de inhoud
Ambulance op veld

American football-speler (24) zakt na tackle in elkaar, toestand kritiek

Geschrokken teamgenoten en een ambulance op het veld in Cincinnati. Beeld © ANP / USA Today

De 24-jarige NFL-speler Damar Hamlin is gisteravond tijdens een American football-wedstrijd in elkaar gezakt. Hij werd gereanimeerd en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nu in kritieke toestand ligt. Op het veld heerste ongeloof en waren huilende en biddende teamgenoten te zien.

Damar Hamlin tackelde een speler van de tegenstander en stond daarna weer op. Maar een paar seconden later viel hij achterover op de grond en bleef roerloos liggen.

Hij werd op het veld behandeld door medisch personeel en na ongeveer een kwartier met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bekijk hier hoe die ambulance het veld op kwam rijden:

In het ziekenhuis verkeert Hamlin volgens de National Football League (NFL) in kritieke toestand. "Onze gedachten zijn bij Damar en de Buffalo Bills. We zullen meer informatie verstrekken zodra die beschikbaar is", meldde de bond in een verklaring.

Wedstrijd gestaakt

De wedstrijd tussen Hamlins team Buffalo Bills en Cincinnati Bengals is door de NFL gestaakt. De spelers van beide teams reageerden ontzet op het voorval, sommigen knielden op het veld om voor hem te bidden en teamgenoten van Hamlin huilden.

Voor
Lees ook:
Voor het eerst NFL-speler uit de kast: 'Eindelijk durf ik ervoor uit te komen'