Ga naar de inhoud
'Promoveert op criminologie'

28-jarige man opgepakt voor moord op vier studenten in studentenhuis VS

Madison (links) en Xana

In de Verenigde Staten is een man opgepakt voor de moord op vier studenten in een studentenhuis in Moscow, Idoha. De vier werden half november doodgestoken. De afgelopen tijd kwamen bij de politie 20.000 tips binnen over de moordpartij.

De slachtoffers zijn drie jonge vrouwen en een man, studenten aan University of Idaho: Madison (21), Kaylee (21), Xana (20) en Xana's vriend Ethan (20). Ze werden volgens onderzoek vermoord met een 'vrij groot mes'. Een aantal van hen hadden verwondingen die erop duiden dat ze zich probeerden te verzetten.

Motief onduidelijk 

Waarom de vier zijn vermoord, is onduidelijk. Er waren geen aanwijzingen voor een uit de hand gelopen beroving of een seksueel motief. 

Vier
Lees ook:
Vier Amerikaanse studenten in bed doodgestoken, nog geen spoor van dader

De man die nu is opgepakt, is de 28-jarige Bryan Christopher Kohberger. Volgens Amerikaanse media promoveert hij op het gebied van criminologie aan een universiteit iets verderop. Via sociale media wordt een onderzoek verspreid dat hij ongeveer een half jaar geleden zou hebben uitgezet, waarin hij mensen vraagt naar hun gevoel tijdens en na 'hun meest recente misdaad'. Dit is nog niet bevestigd door politie of justitie.