Ga naar de inhoud
In Roemenië opgepakt

Ex-kickbokser en beruchte influencer Andrew Tate vast om mensenhandel

Verboden wapens en veel cash in appartement opgepakte influencer Tate

00:52

Andrew Tate, voormalig kickbokser en nu vooral berucht als controversiële online influencer, is in Roemenië opgepakt. De Brit wordt verdacht van onder meer mensenhandel en verkrachting. 

Ook zijn broer Tristan is gearresteerd. In een verklaring van het Roemeense openbaar ministerie staat dat de broers 'naar alle waarschijnlijkheid een criminele organisatie hebben opgericht met als doel vrouwen te rekruteren, te huisvesten en uit te buiten door hen te dwingen pornografisch materiaal te maken dat tegen betaling online te bekijken is'.

24 uur vast

Tate en zijn broer zouden daaraan veel geld hebben verdiend.

De Roemeense autoriteiten hebben een video van de aanhouding verspreid:

Verboden wapens en veel cash in appartement opgepakte influencer Tate

00:52

'Vrouwen zijn verantwoordelijk'

Tate en zijn broer blijven zeker 24 uur vastzitten.

Andrew Tate (36) raakte in 2016 in opspraak toen hij uit het tv-programma Big Brother werd gezet omdat op beeld was vastgelegd hoe hij een vrouw aanviel. Hij schreef toen op Twitter dat 'vrouwen verantwoordelijkheid moeten dragen voor seksueel misbruik'. 

Daarop werd hij verbannen van dat medium en van andere sociale media zoals YouTube, Facebook, Instagram en TikTok. Toen Elon Musk Twitter kocht, werd het account van Tate hersteld. In de afgelopen jaren werden zijn berichten die vrouwenhaat promoten ook op andere sites miljoenen keren bekeken.

Hoe
Lees ook
Hoe Andrew Tate een TikTok-fenomeen werd met verspreiden van vrouwenhaat

Eerder deze week stond Tate overigens ook in de belangstelling omdat hij Greta Thunberg had verteld 33 auto's te hebben 'die enorm veel uitstoten'. Het Twitterantwoord van de klimaatactiviste loog er niet om: "Ja, vertel me er alsjeblieft alles over", waarbij ze een voor Tate niet bepaald complimenteus mailadres opgeeft: smalldickenergy@getalife.com

Omstreden
Lees ook
Omstreden influencer Andrew Tate verbannen van Facebook en Instagram