Ga naar de inhoud
Nooit aangekomen op feest

Politie Brazilië: verband tussen verdwenen Nederlandse en drugsbende

Britt Blom. Beeld © G1.

De politie in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro onderzoekt een mogelijk verband tussen de verdwijning van de 36-jarige Nederlandse Britt Blom en een drugsbende uit de stad.

De uit Amsterdam afkomstige Britt Blom, die al 14 jaar in Brazilië woont, verdween op 10 december. Ze verliet toen haar huis in een voorstad van Rio de Janeiro op weg naar een feest. Ze zou nog naar vrienden hebben geappt dat ze iets later was, maar kwam uiteindelijk nooit aan.

Ze is volgens Braziliaanse media door een vriend als vermist opgegeven. De politie heeft voor zover bekend nog steeds geen spoor van haar gevonden.

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse vrouw (36) vermist in Brazilië, was onderweg naar feest

Blom woonde aanvankelijk in São Paulo, waar ze een dochter heeft die bij de vader woont. De Nederlandse werd in São Paulo tot een celstraf veroordeeld wegens het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval.

Volgens plaatselijke media reed ze in 2011 een motorrijder dood. Ze zou hebben erkend dat ze met alcohol achter het stuur zat en zou tijdens dat proces naar Rio de Janeiro zijn verhuisd. 

Celstraf

Het proces is in São Paulo in 2017 afgerond en Blom werd veroordeeld tot twee jaar en acht maanden cel. Maar die straf heeft ze nog niet uitgezeten.

Volgens de Braziliaanse justitie is dat omdat het adres dat Blom had opgegeven zich op 'een gevaarlijke plek' bevindt. Optreden wordt daar bemoeilijkt door 'de aanwezigheid van gewapende groepen gericht op de drugshandel'.

Het is niet duidelijk welk adres justitie in São Paulo bedoelt. In de zoektocht naar de vrouw heeft de politie in het noorden van Rio de Janeiro zonder problemen huiszoeking bij Blom kunnen doen.