Ga naar de inhoud
'Appte dat ze laat was'

Nederlandse vrouw (36) vermist in Brazilië, was onderweg naar feest

Britt Blom. Beeld © G1.

In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro wordt een Nederlandse vrouw vermist. De 36-jarige Britt Blom is voor het laatst gezien op 10 december, toen ze vanuit haar huis vertrok naar een feest.

Blom is geboren in Amsterdam en woont al 14 jaar in Brazilië. Ze zou er geld verdienen door onroerend goed te verhuren en teksten te vertalen.

Ze verdween volgens Braziliaanse media op 10 december, kort nadat ze vanuit huis was vertrokken naar een feest in Coelho Neta, in het noorden van Rio de Janeiro.

Iets later

Ze zou nog naar vrienden hebben geappt dat ze iets later was, omdat ze een probleem met haar werk moest oplossen. Ze is nooit op het feest aangekomen. 

Vermiste
Lees ook:
Vermiste man (74) dood gevonden onder het ijs in sloot

Een vriend van Britt zegt tegen de Braziliaanse nieuwssite G1 dat Britt wel vaker wat dagen van huis ging, maar dat ze dan altijd liet weten waar ze was. "Het is niets voor haar om dat nu niet te doen."

Volgens G1 heeft de vrouw een 13-jarige dochter, die met haar vader in São Paulo woont. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt bekend te zijn met de vermissing en in contact te staan met de familie van Britt.