Ga naar de inhoud
Wereldkampioen

Huldiging Argentijns elftal afgebroken vanwege enorme drukte

Mensenmassa te groot, huldiging Argentijns elftal afgebroken

01:44

De bustocht van de Argentijnse voetballers door Buenos Aires is afgebroken. Vanwege de enorme drukte in de hoofdstad werd de tocht voortijdig beëindigd.

De zegetocht door de hoofdstad zou eindigen bij de obelisk op het Plaza de la República, maar die konden de spelers over de weg niet meer bereiken. Ze verruilden de open bus voor enkele helikopters, waarmee ze over de stad vlogen.

Naar schatting zijn tussen de 4 en 5 miljoen Argentijnen de straten in Buenos Aires op gegaan om een glimp op te vangen van Lionel Messi en de zijnen. Het leidde tot chaotische taferelen en veel incidenten in de stad. Zeker achttien mensen zijn gewond geraakt, meldden Argentijnse media. 

Lantaarnpalen

Sommige mensen probeerden vanaf een viaduct in de bus te springen die daar onderdoor reed. Ook vielen mensen uit verkeerslichten en lantaarnpalen waar ze in waren geklommen.

Verbazing
Lees ook:
Verbazing alom over de mantel van Messi: wat is de bisht?

Op het Plaza de la República braken mensen de deur open van de enorme obelisk. Ze wisten zo van binnenuit naar boven te klimmen, zodat ze door de gaten aan de bovenkant van de hoge pilaar naar buiten konden kijken. De bus verscheen uiteindelijk dus niet.

In de nacht

De Argentijnse voetballers arriveerden in de nacht van maandag op dinsdag in Buenos Aires. Ook toen stonden al tienduizenden fans de spelers op te wachten.

Bekijk ook: Uitzinnige vreugde in Buenos Aires

01:13
Midden in de nacht kwam het Argentijns elftal aan, maar ook toen stonden al tienduizenden fans ze op te wachten.