Ga naar de inhoud
Vuurwerk en vlaggen

Fransen bieden voetbalteam troost bij onthaal in Parijs

Fans wachten Frans voetbalteam op in Parijs. Beeld © ANP / AFP

Het Franse elftal is warm onthaald in de hoofdstad van het land. Het team verloor afgelopen zondag in de finale van het WK in Qatar na strafschoppen van Argentinië. Gisterenavond werd het team desondanks toegejuicht door een groot aantal mensen op de Place de la Concorde, een historisch plein in het centrum van Parijs.

Nadat het voetbalteam om 20.00 uur op het vliegveld van Parijs was geland, bracht de touringcar de selectie van bondscoach Didier Deschamps naar de Hôtel de Crillon in het centrum van de stad. Vanaf het balkon zwaaiden topscorer Kylian Mbappé, doelman Hugo Lloris en de andere spelers naar de fans. Volgens schattingen hadden zo’n tienduizend fans zich op het plein verzameld. 

'Allez Les Bleus'

De mensen staken vuurwerk af, zwaaiden met de Franse vlag en scandeerden 'Allez Les Bleus', de aanmoedigingleus voor het Franse team. Ook werd het volkslied gezongen op vertoon van de voetballers. Het gejuich en applaus klonken het hardst voor Mbappé, die met acht doelpunten de topscorer van het WK was. 

"We willen de Franse fans bedanken voor hun steun", nam bondscoach Deschamps het woord. "We hebben enorme emoties gedeeld en de nederlaag van gisteren doet uiteraard pijn, maar we mogen niet vergeten dat deze groep veel tegenslagen heeft gehad. Voor mijn spelers is het erg belangrijk om dit publiek te begroeten."
 

Meer
Lees ook:
Meer dan 200 arrestaties in Frankrijk na verloren WK-finale

Voor aanvoerder Lloris bood de aanwezigheid van de fans toch wat troost. "Erkenning is belangrijk, ook al wilden we hier met de beker staan. Het was stil tijdens de terugreis, maar we zijn ook trots. We hebben veerkracht getoond en zijn een groep gebleven."

Bekijk ook: Feest in Argentinië, verdriet in Frankrijk

00:58
Groot feest in Argentinië na het winnen van de wereldtitel. In Frankrijk heerst vooral verdriet.