Ga naar de inhoud
Twitter onder Musk

Journalisten geschorst van Twitter na berichtgeving over privéjet Musk

Jack Sweeney, de Amerikaanse student achter het Twitteraccount @ElonJet. Beeld © Abaca Press

Journalisten van onder meer CNN, The New York Times en The Washington Post zijn voor zeven dagen geschorst van Twitter. Veel van de geschorste journalisten berichtten de afgelopen dagen over het Twitteraccount dat de privéjet van Elon Musk volgt en om die reden deze week ook geschorst werd.

Twitter is door CNN om een reactie gevraagd. Op basis van het antwoord zal CNN 'de relatie met het platform evalueren', stelt een woordvoerder.

Hoofdredacteur Sally Buzbee van The Washington Post stelt dat de journalisten 'onmiddellijk hun toegang tot het platform terug moeten krijgen'.

Musk laat op Twitter weten dat 'elk account dat de live-locatie van andere gebruikers deelt, wordt opgeschort. Ook als het slechts gaat om links naar sites met de live-locatie'.

Vrijheid van meningsuiting

Musk doelt op een omstreden regel die hij een dag eerder introduceerde op het platform en die een discussie ontketende over de vrijheid van meningsuiting op Twitter. De miljardair, sinds oktober eigenaar van het sociale medium, noemde die vrijheid kort na zijn aankoop een groot goed. Hij zei dat zelfs een account dat zijn privéjet volgt daarom op het platform mag blijven, ook al brengt dat zijn eigen veiligheid in gevaar.

Musk
Lees ook:
Musk haalt Twitteraccount dat zijn privéjet volgde offline: 'Te gevaarlijk'

Woensdag kwam Musk echter terug op die beslissing. Het Twitteraccount @ElonJet werd geschorst, net als dat van de Amerikaanse student Jack Sweeney die het creëerde. Musk zei dat hij dit deed wegens de nieuwe, door hem geïntroduceerde regelgeving, die gebruikers van Twitter dus verbiedt om de live-locatie van andere gebruikers te delen.

Bekijk ook: Hoe Elon Musk in 2022 een wereldwijde stoorzender werd

02:47
Met de aankoop van Twitter is Elon Musk nog invloedrijker geworden.