Ga naar de inhoud
Grote reddingsactie

Boot met migranten slaat om in Kanaal bij Engeland: tientallen gered

Lichamen van de slachtoffers worden aan wal gebracht. Beeld © Alamy Limited

In het Kanaal bij Engeland is vanochtend een boot met tientallen migranten in de problemen gekomen. Volgens de eerste berichten zijn zeker drie mensen overleden. 43 opvarenden zouden zijn gered.

Volgens een verslaggever van Sky News was de zee gisteravond rustig, waardoor migranten dachten een goede kans te maken om de oversteek veilig te kunnen maken.

Dungeness

De boot zou in de problemen zijn gekomen in de vroege ochtend in de buurt van het Britse Dungeness. De kustwacht heeft reddingsboten en helikopters ingezet voor een grootschalige 'zoek- en reddingsactie'. Ook de Franse kustwacht heeft schepen en helikopters gestuurd om te helpen mensen in veiligheid te brengen.

Een bron meldt aan Sky News dat 43 mensen zijn gered en naar het Verenigd Koninkrijk zijn gebracht. Sommigen zijn uit de boot gehaald en anderen uit het water, meldt de Britse nieuwszender.

De zoekactie is nog in volle gang.

Groot-Brittannië is een enorme trekpleister voor vluchtelingen. Dit jaar  staken tot nu toe bijna 45.000 mensen het Kanaal over, een recordaantal. Vooral het aantal Albanezen is de laatste maanden sterk toegenomen en dat is nu de grootste groep die de oversteek maakt.

Volgens critici dwingt het Britse beleid migranten om illegaal te proberen het land binnen te komen, omdat het buiten het Verenigd Koninkrijk niet mogelijk is om legaal asiel aan te vragen.

In november 2021 kwamen 27 mensen om het leven doordat hun opblaasbare boot zonk. De autoriteiten spraken toen over het dodelijkste incident met migranten in het Kanaal.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS