Ga naar de inhoud
Een en al speculatie

Vanaf vandaag te zien: veelbesproken Netflix-docu over Harry en Meghan

Harry en Meghan, gisteravond in New York. Beeld © ANP / Anadolu

De eerste drie afleveringen van de langverwachte en veelbesproken documentaire over prins Harry en zijn vrouw Meghan verschijnen vanochtend op Netflix. In de serie vertellen de twee uitgebreid over de motivatie voor hun stap terug binnen het Britse koningshuis. Ook vrienden en kennissen, die niet eerder in het openbaar over Harry en Meghan spraken, komen aan het woord.

De documentaireserie houdt de gemoederen in het Verenigd Koninkrijk flink bezig. Vanaf 09.00 uur vanochtend (Nederlandse tijd) is het eerste deel op Netflix te zien. 

Commotie om trailers

Britse media berichtten en speculeerden veelvuldig over wat er in het portret te zien zal zijn, ook RTL Boulevard blikte vooruit. De eerste trailers zorgden voor commotie. Zo meldden meerdere kranten dat er enkele beelden zijn gebruikt die moeten bewijzen hoe ernstig Harry en Meghan werden lastiggevallen door paparazzi, maar zouden dat in werkelijkheid foto's en video's van situaties zijn waarbij ze helemaal niet betrokken waren.

Meghan
Lees ook:
Meghan & Harry-docu verschijnt morgen: wat kunnen we verwachten?

Het team van de prins en zijn vrouw zei deze week over de vermeende creatieve montage dat de trailers 'niet letterlijk' bedoeld zijn. Het gebruik van archiefbeelden en stockfoto's is volgens woordvoerders een veelvoorkomende werkwijze bij het maken van promo's voor documentaires.

Tijdens een persmoment in New York gisteren wilden Harry en Meghan niet reageren op vragen van journalisten over de documentaire, zoals in onderstaand fragment te zien is. 

'Gezin beschermen'

In een trailer die begin deze week verscheen zegt Harry onder meer dat hij 'er alles aan moest doen' om zijn gezin te beschermen. Ook heeft de prins het over 'de pijn en het lijden' van vrouwen die trouwen met leden van het Britse koningshuis. Hiermee verwijst hij naar zijn moeder prinses Diana, die in 1997 overleed bij een auto-ongeluk toen ze werd achtervolgd door paparazzi.

Harry zegt in de trailer opnieuw dat hij bang was dat de 'geschiedenis zich ging herhalen'. De prins heeft vaker gezegd dat de enorme media-aandacht een van de redenen was waarom hij terugtrad binnen de koninklijke familie en met zijn gezin naar de Verenigde Staten is verhuisd.

Documentaire
Lees ook:
Documentaire Harry en Meghan vult nu al voorpagina's Britse kranten

De docuserie Harry & Meghan bestaat in totaal uit zes afleveringen. De volgende drie delen verschijnen vandaag over een week.

Deal met Netflix

De reeks maakt deel uit van de deal die het koppel met Netflix heeft gesloten voor meerdere projecten. Eerder verscheen al een serie over de door Harry bedachte Invictus Games. Naar verluidt betaalde de streamingdienst de prins en zijn vrouw zo'n 150 miljoen dollar, omgerekend bijna 143 miljoen euro, voor de samenwerking.

Bekijk hieronder alvast genoemde spraakmakende trailer.