Ga naar de inhoud
In mortuaria

Britse necrofiel veroordeeld voor misbruik van 23 dode vrouwen

David Fuller Beeld © ANP

Een Britse oud-ziekenhuismedewerker is tot vier jaar cel veroordeeld voor het seksueel misbruik van 23 overleden vrouwen. Dat melden Britse media. De man had eerder al levenslang gekregen.

De 68-jarige David Fuller werd vorig jaar veroordeeld tot levenslang voor de moord op twee vrouwen in 1987 en het misbruik van 78 dode vrouwen en meisjes. 

In mortuaria van ziekenhuizen

In de dertien jaar voor zijn aanhouding in 2020 maakte hij zich nog eens schuldig aan het misbruik van 23 overleden vrouwen in de mortuaria van twee ziekenhuizen in Kent en Sussex. Fuller, die als elektriciën in de ziekenhuizen werkte, ging de ruimtes in nadat het personeel was vertrokken en filmde zijn misdaden. Justitie verdacht hem al sinds het begin van de zaak van dit misbruik, maar kon het nog niet bewijzen. 

Vorige maand bekende Fuller schuld aan het misbruik van de 23 vrouwen, wat het totale aantal slachtoffers van het misbruik op 101 brengt. Volgens de openbaar aanklager was het jongste slachtoffer 9 jaar oud, en het oudste 100.

Onderzoek:
Lees ook:
Onderzoek: moeten lijkschennis en necrofilie strafbaar worden?

Verschillende nabestaanden vertelden in de rechtbank wat zij van de misdaden van Fuller vonden. Zo vertelde een dochter van een van de slachtoffers: "Ik kuste mijn moeder vaarwel, en dat had de laatste menselijke aanraking moeten zijn voor haar, vol liefde en toewijding. In plaats daarvan was het jouw verachtelijke aanraking." 

De rechter zei bij haar uitspraak dat Fuller 'de rest van zijn sterfelijke leven achter tralies' zou doorbrengen.