Ga naar de inhoud
Dubbelgangers

Brit in shock als hij zichzelf ziet op tv bij Nederland-USA op WK

Henk links en Steve rechts

De telefoon van Steve Hunt (48) uit Norwich stond zaterdag roodgloeiend tijdens de WK-wedstrijd Nederland-VS. Vrienden en familie van de man appten en belden hem omdat ze hem bij die wedstrijd op tv hadden gezien. Maar hij was het toch niet. Het was niemand minder dan Henk (52) van de Oranjebus. Een dubbelganger.

Henk zelf vindt het nogal meevallen, zegt hij tegen RTL Nieuws. "Ja, ik zie wel dat we op elkaar lijken, maar ook weer niet zoveel."

Daar dacht Steve heel anders over. Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij een shot van 'zichzelf' zag. De zwarte bril, de grijze baard, de vorm van het hoofd, allemaal identiek. Hij moest zichzelf even knijpen, zegt hij tegen The Daily Mail. "Ik dacht: ik ben hier en niet in Qatar."

Ook zijn vrouw was in shock door de gelijkenis. Tegen The Daily Mail zegt ze: "Mijn eerste reactie was nogal dom. Ik zei: wat doet mijn man in Qatar en terwijl ik ben achtergebleven  in Norwich."

Supporter van Nederland?

Vlak na het fragment kwamen de belletjes en appjes. "Zelfs Steves moeder belde. Ze zei: ik wist niet eens dat hij van voetbal hield, laat staan dat hij supporter was van Nederland, en niet van Engeland."

Steves moeder wilde niet geloven dat hij gewoon in Engeland op tv naar de wedstrijd aan het kijken was. Ze wilden nu ook weten wie deze Nederlandse dubbelganger was. "Ik ben benieuwd of zijn ouders ook op die van mij lijken", zegt Steve.

Steve heeft overwogen om naar Nederland-Argentinië te gaan vrijdag om zijn dubbelganger op te sporen in Qatar, maar hij hield het bij een oproep op social media. Henk zit overigens sinds gisteren weer in Nederland, dus het had ook niet veel zin gehad.

Henk heeft inmiddels de contactgegevens van Steve. Hij zal hem snel benaderen, zegt hij. Misschien ziet hij hem morgen al wel, als hij is uitgenodigd door de talkshow Beau om hierover te praten.

Geen identieke tweelingbroer

"Laten we het niet groter maken dan het is. Ik heb geen identieke tweelingbroer. Het is gewoon toeval, maar wel ontzettend humor. Dat je op deze manier de hele wereld overgaat."

Overigens zegt Henk dat hij tijdens het WK vrouwenvoetbal in Engeland nog op de BBC was. "Gek dat ze me toen niet herkenden", lacht hij.

Bekijk ook: Henk is met Oranjebus in Qatar

01:59
Aan het begin van het WK sprak RTL Nieuws ook met Henk van de oranjebus