Ga naar de inhoud
Gemunt op Franse buldogs

Ruim twintig jaar cel voor man die hondenuitlater Lady Gaga neerschoot

Lady Gaga eerder dit jaar tijdens een concert in Las Vegas. Beeld © ANP / AFP

De man die de hondenuitlater van Lady Gaga neerschoot en twee van haar honden stal, moet 21 jaar de cel in. Hij bekende schuld aan poging tot moord. Maar de verdachte wist op het moment van de diefstal niet dat het om de honden van Lady Gaga ging.

De overval op de hondenuitlater van Lady Gaga, Ryan Fischer, vond begin vorig jaar plaats. Het was groot nieuws. Twee van de drie Franse buldogs van de zangeres werden gestolen en Lady Gaga loofde een beloning van 500.000 dollar uit om hun terugkeer.

Teruggebracht naar politiebureau

De dieren werden enkele dagen later teruggebracht naar een politiebureau in Los Angeles door een vrouw die medeplichtig was aan de overval. De derde hond, die zich schuil had gehouden en toen was weggelopen, kwam uiteindelijk ook weer terug.

Drie mannen hadden het begin vorig jaar voorzien op de honden Koji, Gustav en Miss Asia omdat Franse buldogs veel geld waard zijn. De inmiddels 20-jarige verdachte James Howard Jackson wordt door de openbaar aanklagers gezien als de hoofdverdachte, hij loste ook de schoten op Fischer.

Franse
Lees ook:
Franse Buldogs-dief Lady Gaga vier jaar de bak in

In totaal waren vijf mensen bij de overval betrokken, naast de drie overvallers waren er twee handlangers. Geen van hen wist dat het om de honden van Lady Gaga ging.

'Koelbloedige misdaad'

De aanklager sprak van een 'koelbloedige misdaad' en eiste 'gerechtigheid' voor het slachtoffer, die aan zijn long geopereerd moest worden. De celstraf van 21 jaar is de langste van de straffen die tot nu toe is opgelegd. Eerder kreeg een medeplichtige al een gevangenisstraf van vier jaar.

Jackson, die nu is veroordeeld, was eerder door een administratieve fout per ongeluk vrijgelaten. Later werd hij opnieuw opgepakt.

Lady
Lees ook:
Lady Gaga geëmotioneerd na abrupt stoppen laatste show