Ga naar de inhoud
Moordmysterie

Nog geen spoor van dader viervoudige studentenmoord VS

Madison (links) en Xana

"Maddie, Xana, Kaylee en Ethan waren stuk voor stuk unieke mensen. Zonder hen zal het leven niet meer hetzelfde zijn." Dat schrijven de ongedeerd gebleven huisgenoten van de vier studenten die half november door messteken om het leven kwamen in het Amerikaanse studentenstadje Moscow. Van de dader of daders is nog geen spoor.

Madison (21), Kaylee (21), Xana (20) en haar vriend Ethan (20) werden drie weken geleden in het holst van de nacht doodgestoken, vermoedelijk toen ze lagen te slapen. Twee huisgenoten bleven ongedeerd, terwijl die op het moment van de viervoudige moord wel thuis waren.

Vrijdag was er een herdenkingsdienst voor de omgekomen studenten. Daar werd door de pastoor een schriftelijke verklaring van de ongedeerd gebleven huisgenoten voorgelezen. "Jullie waren ieder op een eigen manier even bijzonder", zo wordt uit de verklaring geciteerd door het Amerikaanse CBS News. En 'zonder jullie zal het leven niet meer hetzelfde zijn'.

De politie zegt uit te sluiten dat de huisgenoten iets met te zaak maken hebben. Zij hadden ook het alarmnummer gebeld toen ze erachter waren gekomen wat zich in hun studentenhuis had afgespeeld.

Vier
Lees ook:
Vier Amerikaanse studenten in bed doodgestoken, nog geen spoor van dader

Ruim drie weken na de geruchtmakende moordpartij is die nog altijd niet opgelost. De politie denkt dat het gaat om een gerichte actie. Zo waren er geen sporen van braak aan de woning in de stad met 25.000 inwoners, onder wie veel studenten. Ook andere sporen zouden wijzen op een gerichte aanval, maar de politie wil geen nadere toelichting geven op wat daarmee bedoeld wordt, tot frustratie van sommige nabestaanden.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Bron: RTL Nieuws