Ga naar de inhoud
Rondvliegend glas

Cruisepassagier komt om door 'monstergolf', vier anderen gewond

De Viking Polaris. Beeld © AFP

Een ongeluk op een cruiseschip bij Argentinië heeft een passagier het leven gekost. In een storm kreeg het schip te maken met een 'monstergolf'. Een 62-jarige Amerikaanse vrouw werd geraakt door rondvliegend glas van gebroken ramen en overleed.

Dat meldt rederij Viking Cruises in een verklaring. Dinsdagavond om 22.40 uur kwam het schip in een storm terecht. Het was toen onderweg naar de plaats Ushuaia in Argentinië.

Door de storm braken ramen op het schip, waarna de Amerikaanse passagier werd geraakt door scherven. Vier andere passagiers raakten gewond. Zij zijn niet in levensgevaar en behandeld door de bemanning op het schip.

Man
Lees ook:
Man die van cruiseschip viel na etmaal gered: 'Een wonder'

De rederij bevestigt de dood van de vrouw. "We zijn diepbedroefd dat een gast is overleden door een incident aan boord. We hebben de familie op de hoogte gebracht." De Argentijnse autoriteiten doen onderzoek naar het ongeluk.

Viking Cruises biedt cruises aan in afgelegen gebieden. Het schip waar het ongeluk gebeurde, de Viking Polaris, werd dit jaar gebouwd. Er is plaats voor 378 passagiers en 256 bemanningsleden. De Polaris is ook licht beschadigd geraakt. De volgende tocht van het schip, die maandag zou beginnen, is geschrapt.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.