Ga naar de inhoud
Vacature

New York zoekt rattenvanger met 'killer instinct'

Een New Yorkse rat op straat. Beeld © ANP

New York zoekt een hoofd rattenbestrijding. En het verdient best aardig. Kandidaten kunnen zich melden bij het kantoor van burgemeester Eric Adams.

De vacature voor hoofd knaagdierenbestrijding noemt de functie 'een van de belangrijkste taken in het stadsbestuur'. 

De toon van de vacature is luchtig te noemen: 'Ondanks hun succesvolle strategie voor publieke betrokkenheid en grappige aanwezigheid op social media zijn ratten niet onze vrienden, ze zijn onze vijanden, die overwonnen moeten worden.'

Ratatouille

En daar heeft New York een goede reden voor: 'Ze verspreiden ziektes, vernielen huizen en bedrading en proberen zelfs keukenpersoneel te manipuleren om hun banen in te pikken.'

Door deze vrolijke referentie naar de animatiefilm 'Ratatouille' zou je kunnen denken dat de hele vacature een grap is, maar dat is niet zo: het hoofd knaagdierenbestrijding kan tussen de 120.000 en 170.000 dollar gaan verdienen (114.000 - 161.000 euro) en rapporteert direct aan de loco-burgemeester.

Ratten zijn dan ook een serieus probleem voor de stad. Er zijn dit jaar meer dan 21.000 klachten over ratten binnengekomen. De gemeente presenteerde eind oktober een stappenplan om een einde te maken aan de plaag.

Geïnteresseerd?

Dit heb je nodig voor de belangrijke functie van Director of Rodent Mitigation:

- hbo-diploma

- vijf tot acht jaar relevante werkervaring én

- de drive, vastberadenheid en het 'killer instinct' die nodig zijn om de meedogenloze rattenpopulatie van New York City te bestrijden

Gebiologeerd door ratten

Eric Adams is sinds 1 januari van dit jaar burgemeester van New York. Als jongetje had hij een rat als huisdier en nog steeds heeft hij iets met - of liever tegen - ratten. Als ras-New Yorker wil hij zijn stad schoner maken door de ratten te verdelgen.

Hij was vanaf 2013 tot dit jaar voorzitter van het stadsdeel Brooklyn. In die hoedanigheid demonstreerde hij al eens vol verve een nieuwe rattenval. Als burgemeester heeft hij al zeker zes voorstellen gedaan om een einde te maken aan de rattenplaag, waaronder een plan voor rattenproof vuilnisbakken.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.