Ga naar de inhoud
Huwelijksaanzoeken

Spits Zuid-Korea is een grote hit, en niet alleen om zijn doelpunten

Cho Gue-sung na zijn tweede doelpunt tegen Ghana. Beeld © AP

Cho Gue-sung, spits van Zuid-Korea, wordt bedolven onder de huwelijksaanzoeken sinds hij zich op het WK laat zien. En zijn populariteit zal alleen nog maar stijgen nu zijn ploeg door is naar de achtste finales,

De 24-jarige spits noemt zichzelf 'een onbeduidende speler', maar daar denkt zijn nieuwe fanschare heel anders over. Sinds hij zijn gezicht liet zien in Qatar moet Cho Gue-sung zijn telefoon uitzetten, vertelt een Zuid-Koreaanse journalist aan sportwebsite The Athletic.

"De meldingen houden hem wakker. Hij wil zich concentreren op voetbal, maar dat ging niet meer."

1,6 miljoen volgers

Aan het begin van het WK had Cho 20.000 volgers op Instagram, inmiddels is dat ruim 1,6 miljoen. En sinds juli heeft Cho niets meer gepost. Het ligt dus niet aan zijn leuke berichten, dat is duidelijk.

Bloedstollende
Lees ook:
Bloedstollende ontknoping: Zuid-Korea plaatst zich in blessuretijd ten koste van Uruguay

Bescheiden

Cho ziet er goed uit, maar de voetballer maakte ook nog eens diepe indruk met zijn bescheidenheid na zijn twee doelpunten tegen Ghana. Het duel ging immers verloren: "Het spijt me voor alle mensen die lang zijn opgebleven om de wedstrijd te kijken", zei hij na afloop.

Bescheiden of niet, zijn fans vergelijken zijn uiterlijk met dat van Park Seo-joon, een beroemde acteur in Zuid-Korea.

Verering

De Zuid-Koreanen hebben een geschiedenis met het vereren van hun voetbalsterren", zegt Devon Rowcliffe, auteur van een boek over voetbal in het land.

Na het WK van 2002, waarin de Zuid-Koreanen aan de hand van coach Guus Hiddink de halve finale haalden, werd middenvelder Kim Nam-il in een klap een sekssymbool. Hij werd ook bedolven onder de huwelijksaanzoeken. Guus Hiddink werd uitgeroepen tot 'eeuwige held'.