Ga naar de inhoud
Argentinië

Huilende Messi-fan (13) mag naar Qatar om idool te ontmoeten

Nibras mag naar Qatar Beeld © Screenshot The Federal

Hij is groot fan van Argentinië en vooral van Messi: de 13-jarige Nibras uit Thrikaripur in India barstte daarom in huilen uit toen zijn favoriete ploeg de eerste WK-wedstrijd verloor. De video die zijn vrienden daarvan maakten, zorgt er nu voor dat hij zijn idool Messi in het echt kan zien spelen.

Het verlies met 2-1 tegen Saoedi-Arabië vorige week was reden voor Nibras om wat tranen te laten. In een video is te zien dat zijn vrienden de draak met hem steken en dat hij ze vertelt dat Argentinië nog wel een comeback zal maken in de wedstrijden die nog komen.

Contact met reisbureau

Dat de video zo'n impact zou hebben, had de 13-jarige scholier nooit verwacht. "Mijn eerste emotie was boosheid, maar nu ben ik blij dat de video naar buiten is gekomen", vertelt hij aan The New Indian Express. Na het zien van de huilende jongen nam reisorganisatie Smart Travel namelijk contact met hem op.

"Het reisbureau belde eerst mijn ouders en vroegen me om naar hun kantoor te komen, waar ze een aandenken voor me zouden hebben voor mijn liefde voor het Argentijnse team", vertelt Nibras. Maar dat bleek iets anders te liggen. "Het kwam als verrassing toen ze me de tickets overhandigden."

Idool ontmoeten

Nibras gaat dankzij het reisbureau dus naar Qatar, waar hij Argentinië zal zien spelen. Smart Travel heeft ook geregeld dat hij de Argentijnse spelers, inclusief zijn grote idool, mag ontmoeten. Een droom die uitkomt voor de jongen. Zijn ouders vertellen aan de Indiase krant dat hij al sinds hij klein is naar het team kijkt.