Ga naar de inhoud
Decennialang bandlid

Fleetwood Mac-zangeres Christine McVie overleden op 79-jarige leeftijd

De zangeres tijdens een optreden in het Sportpaleis in Antwerpen in 2015. Beeld © Editorial / ANP

Zangeres Christine McVie is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Fleetwood Mac, de band waar zij decennialang aan verbonden was, via sociale media bekendgemaakt.

McVie kwam begin jaren zeventig bij de band en maakte deel uit van de groep tot 1998. In 2014 kwam zij terug als zangeres.

McVie schreef enkele van de bekendste hits van de groep, zoals Little Lies, Everywhere, Don't Stop, Say You Love Me en Songbird.

In bijzijn van familie

De zangeres overleed in het ziekenhuis, in het bijzijn van haar familie. Het is niet bekendgemaakt wanneer dit is gebeurd en waaraan McVie is overleden. 

De band schrijft erg verdrietig te zijn om het verlies van de zangeres die naast een 'unieke en getalenteerde zangeres' ook 'de beste vriend die iemand kon hebben' was voor de bandleden.

De zangeres kwam bij de band nadat zij was getrouwd met John McVie, de bassist van de groep. In de periode dat zij een pauze nam van Fleetwood Mac, bracht de zangeres een solo-album uit.

McVie werd veelvuldig geprezen voor haar muzikale werk. Zo kreeg ze in 1998 een vermelding in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook won zij twee Grammy Awards en kreeg zij een Brit Award voor haar 'exceptionele bijdragen aan de muziekwereld'.

Pinkpop

Fleetwood Mac was in 2019 de afsluitende act van de jubileumeditie van Pinkpop. De band speelde eerder in 1971 ook al eens in Limburg. In 2015 deed Fleetwood Mac de Ziggo Dome aan, met Christine McVie na jaren weer op het podium.