Ga naar de inhoud
Door DNA-match

Amerikaanse Melissa 51 jaar na haar ontvoering met familie herenigd

Melissa met haar biologische ouders Beeld © Facebook Sharon Highsmith

Een 53-jarige vrouw uit Texas die als dreumes werd ontvoerd door een oppas, is na ruim 50 jaar herenigd met haar familie. Een DNA-match bracht het verhaal na al die tijd tot een goed einde, schrijft BBC News.

Melissa Highsmith werd in 1971 ontvoerd uit haar ouderlijk huis in Fort Worth. Ze was toen 22 maanden oud. De vrouw die dat deed, had zich in een krant als oppas aangeboden.

Klopjacht zonder resultaat

Er volgde een klopjacht door de familie van het meisje en de politie, maar zonder resultaat. Al die tijd wist Melissa – die de naam Melanie droeg – niet dat naar haar gezocht werd.

Begin deze maand bleek er op de stamboomwebsite 23andme een DNA-match tussen de kinderen van Melissa en haar familie. 

Door
Lees ook:
Door oorlog gescheiden zussen (92 en 94) na bijna 80 jaar herenigd

Eerder deze week hebben Melissa en haar ouders elkaar na 51 jaar weer ontmoet, schrijft de BBC. Melissa noemde het 'overweldigend' en haar moeder 'kon het gewoon niet geloven'. "Ik dacht dat ik haar nooit meer zou zien."

Overlevenden
Lees ook:
Overlevenden Holocaust na bijna 80 jaar herenigd: 'Dit is een wonder'

Op Facebook schreef de familie dat ze 'verdere officiële en legale DNA-testen' hebben uitgevoerd en wachten op 'officiële bevestiging voor de nee-zeggers in deze wereld.'

Opnieuw trouwen

Ondertussen hebben de vrouw en haar hervonden familie geen twijfels: "We wisten toen we haar foto zagen en over haar moedervlek hoorden, dat ze ons meisje is."

Melissa zou haar huwelijk zelfs over willen doen, zodat haar biologische vader met haar naar het altaar kan lopen.