Ga naar de inhoud
Rivaliserende bendes

Mannen stormen ziekenhuis Ecuador in om tiener te vermoorden

De criminelen worden afgevoerd door de politie. Beeld © Policía Ecuador

De politie in Ecuador heeft zeven bewapende mannen opgepakt na een vuurgevecht in een ziekenhuis in de stad Chone. De mannen waren volgens de politie op zoek naar een 17-jarige jongen die in het ziekenhuis werd behandeld op de intensive care. Hierbij gijzelden zij voor langere tijd een aantal personeelsleden van het ziekenhuis.

Het beoogde doelwit zou lid zijn van een rivaliserende bende in het Zuid-Amerikaanse land en de mannen waren voornemens hem te vermoorden. Volgens de krant El Diario werd er verschillende keren geschoten door de criminelen toen de politie het ziekenhuis binnenkwam. 

Op videobeelden die op sociale media circuleren, is te zien hoe mannen met bivakmuts een schreeuwende vrouw korte tijd buiten het ziekenhuis vasthouden, waarna ze haar weer het ziekenhuis induwen. Andere medewerkers zouden zichzelf hebben opgesloten in kamers. Uiteindelijk wist de politie de criminelen in te rekenen.

'Dirty Face'

Volgens de politie waren de mannen op zoek naar een 17-jarig bendelid van een rivaliserende organisatie. Zijn bijnaam zou 'Dirty Face' zijn. Omdat de criminelen niet wisten waar hij lag en in het ziekenhuis de weg niet wisten, kon de politie op tijd ingrijpen, zegt een woordvoerder.

De president van Ecuador, Guillermo Lasso, liet weten trots te zijn op de betrokken politieagenten. "Dit zijn onze wetshandhavers: altijd klaar om onze inwoners te verdedigen."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.