Ga naar de inhoud
Door zware regenval

Zoektocht naar vermisten na Italië gaat door, dodental naar 7

De aardverschuiving volgde op hevige zware regenval Beeld © ANP

Op het Italiaanse eiland Ischia hebben hulpdiensten, na de aardverschuiving van gisteren, vandaag de lichamen van zes overleden personen gevonden. Dat melden Italiaanse media. Het officiële dodental komt daarmee op zeven. Er worden nog vijf mensen vermist.

Gisteren meldde de Italiaanse minister van Infrastructuur Matteo Salvini al snel dat acht mensen het niet hadden overleefd, maar zijn collega van Binnenlandse Zaken Matteo Piantedosi zei later dat er nog geen doden waren bevestigd.

Het eerste slachtoffer dat geïdentificeerd werd, is volgens verschillende media de 31-jarige Eleonara Sirabella, verkoopster in een winkel op het eiland Ischia. Haar man zou onder de vermisten zijn. Onder de vandaag gevonden doden zou een meisje van 5 of 6 jaar zijn. Minstens twee van de gevonden lichamen moeten nog uit de modder gegraven worden.

Ravage

Huizen zijn weggevaagd, auto’s in zee gesleept en rotsen vielen van de bergen, vertelden ooggetuigen gisteren al. Op beelden is te zien dat de ravage op het eiland enorm is. 

Bekijk ook: Verwoestende modderstroom treft Italiaans eiland na noodweer

01:01
Beelden van de ramp in het gebied.

Reddingswerkers waren de hele nacht in touw en zochten ook vandaag de hele dag door, maar door de modderstromen en de harde wind is het eiland moeilijk begaanbaar en de zoekactie dus complex. Ze maken onder meer gebruik van drones om de vermisten te vinden.

Het kleine maar dichtbevolkte Ischia ligt voor de kust van Napels. De aardverschuiving ontstond door plotselinge hevige regenval bij de stad Casamicciola.

Bij de zoektocht zijn zeker 150 brandweerlieden, 220 politieagenten en een onbekend aantal vrijwilligers betrokken. Ook wordt er gezocht door duikers in modderlagen die naar zee zijn gespoeld.

Zeker tien gebouwen zijn ingestort en honderd mensen kwamen gisteren vast te zitten. Nog eens tweehonderd mensen kregen het advies om te evacueren omdat ook in hun buurt instortingsgevaar was.