Ga naar de inhoud
Adviseurs bezorgd

Trump dineert met Kanye West en openlijke racist

Kanye West tijdens een ontmoeting met Donald Trump in 2018. Beeld © ANP

Een week nadat de Amerikaanse oud-president Donald Trump had aangekondigd in 2024 opnieuw te willen meedoen aan de presidentsverkiezingen, heeft hij gedineerd met rapper Kanye 'Ye' West en de beruchte nationalist en openlijke racist Nick Fuentes. Trump liet dit zelf weten op zijn platform Truth Social, terwijl Ye via Twitter zei dat hij met Trump over het presidentschap had gepraat.

Adviseurs van de oud-president noemen het diner met West en Fuentes 'een grote zorg', schrijft The Washington Post. Een adviseur die anoniem wil blijven, liet aan de Amerikaanse krant weten het 'verschrikkelijk' te vinden dat Trump zich inlaat met twee mensen die 'antisemitisme en haat' promoten.

'Onaangekondigd'

Zelf schrijft Trump dat het diner, dat op zijn resort Mar-a-Lago plaatsvond, 'snel en saai' verliep. De oud-president beweert dat West het etentje had voorgesteld en 'onaangekondigd met drie vrienden op de stoep stond', zonder dat de oud-president daar iets van afwist.

Rapper West plaatste een video op Twitter met het bijschrift 'Ye 24', vermoedelijk verwijzend naar een mogelijke gooi naar het Amerikaanse presidentschap. 

West zegt op camera dat hij Trump tijdens het etentje gevraagd heeft zijn 'running mate' te worden, maar dat de oud-president daar schreeuwend op reageerde. "Hij vertelde mij dat ik zou verliezen", aldus West.

Antisemitische uitspraken

West zag zijn samenwerking met onder andere Adidas vorige maand beëindigd worden vanwege antisemitische uitspraken die hij deed. De 24-jarige Fuentes staat volgens The Washington Post bekend om het aanprijzen van nationalistische ideeën, onder meer als politiek commentator op YouTube.

Adidas
Lees ook:
Adidas onderzoekt grensoverschrijdend gedrag Kanye West

Musk steunt DeSantis bij gooi naar presidentschap

Als Ron DeSantis, de gouverneur van Florida en Republikeinse rivaal van Donald Trump, mee wil doen aan de presidentsverkiezingen van 2024, dan kan hij rekenen op de steun van miljardair Elon Musk. De kersverse Twitter-eigenaar liet gisteren via Twitter weten dat hij hoopt op een 'verstandig' iemand als volgende VS-president en dat DeSantis volgens hem in dat plaatje past.

De 44-jarige DeSantis, die eerder deze maand overtuigend opnieuw het gouverneurschap van Florida binnensleepte, heeft nog niet officieel laten weten mee te willen doen aan de presidentsverkiezingen. Intussen wordt hij al wel gezien als de grootste Republikeinse concurrent van Trump.

Musk antwoordde vrijdag 'ja' op de vraag of hij DeSantis zou steunen. De rijkste man ter wereld schreef ook: "Mijn voorkeur voor het presidentschap in 2024 gaat uit naar iemand die verstandig is en tot het politieke centrum behoort. Ik had gehoopt dat de regering-Biden uitkomst zou bieden, maar ben tot nu toe teleurgesteld."