Ga naar de inhoud
Zes doden, zes gewonden

Schutter in supermarkt Virginia was manager die er al jaren werkte

Een groepje mensen bij de supermarkt waar het drama zich gisteren voltrok. Beeld © ANP / EPA

De schietpartij in een supermarkt in de Amerikaanse staat Virginia, die gisteren aan zes mensen het leven kostte, is het werk van een man die de winkel jarenlang managede. Een duidelijk motief voor de schietpartij is er niet. Het ging om de tweede schietpartij met meerdere dodelijke slachtoffers in enkele dagen tijd in de Verenigde Staten.

Zes mensen zijn gisteren om het leven gekomen en zes anderen raakten gewond nadat een schutter het vuur opende in een Walmart-winkel in de stad Chesapeake in de Amerikaanse staat Virginia.

Drukbezochte zaak

Buitenlandse media, zoals de BBC, melden dat de dader de 31-jarige Andre Bing is. Hij werkte volgens Walmart sinds 2010 vooral 's nachts in de zaak als teamleider. "We doen er alles aan om onze medewerkers en hun families te ondersteunen", schrijft de winkelketen in een verklaring.

De man opende 's avonds rond 22.00 uur het vuur in een personeelskamer. Op dat moment waren er veel bezoekers in de winkel vanwege Thanksgiving, voor Amerikanen een belangrijk diner dat vandaag plaatsvindt. 

Zes
Lees ook:
Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in supermarkt Virginia

Ooggetuigen, die zelf in de winkel werkten, zeggen tegen Amerikaanse media dat hun manager plotseling met een wapen de deur binnenkwam en om zich heen begon te schieten. Volgens de politie had hij een pistool bij zich.

16-jarige jongen overleden

Een van de slachtoffers is een 16-jarige jongen wiens identiteit de politie vanwege zijn jonge leeftijd niet bekendgemaakt heeft.

Nadat Bing mensen doodschoot en anderen verwondde, schoot hij zichzelf neer. Hij overleed volgens de politie aan zijn verwondingen. Er wordt niemand anders gezocht in verband met de schietpartij.   

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week

Verschillende Walmart-personeelsleden zeggen tegen CNN dat Bing zich paranoïde gedroeg. Zo zou hij gezegd hebben dat de regering hem in de gaten hield.

Andere schietpartij

Enkele dagen voor de schietpartij in Virginia, werden vijf mensen omgebracht in een gayclub in Colorado. Een man kwam daar met geladen wapens binnen tijdens een dragshow. Het aantal slachtoffers liep daar niet veel verder op vanwege snel ingrijpen van een oorlogsveteraan.