Ga naar de inhoud
Geen reactie Beckham over WK

Komiek houdt woord en gooit 11.000 euro in versnipperaar

Gehuld in een bonte outfit vernietigde Lycett het geld. Beeld © Joe Lycett

De Britse komiek Joe Lycett heeft zich aan zijn woord gehouden: vanmiddag ging 10.000 pond (omgerekend zo’n 11.000 euro) door de versnipperaar. Lycett dreigde eerder al het geld te vernietigen als oud-voetballer en multimiljonair David Beckham geen afstand nam van het WK in Qatar.

UPDATE: Een dag na de publicatie van dit artikel, plaatste Joe Lycett een bericht waarin hij vertelt dat het geld niet daadwerkelijk is versnipperd. Hij gooide wel echt geld in de shredder, maar wat eruit kwam was nep. De 10.000 euro zegt hij aan een goed doel te hebben gegeven. De komiek zegt dat hij met zijn actie het gesprek over het omstreden WK wilde aanwakkeren. 

De komiek plaatste vandaag een video waarin is te zien hoe hij twee stapels biljetten door de shredder haalt. Lycett droeg een bonte outfit met regenboogkleuren terwijl dat deed. Het was zijn eigen geld.

Lycett ziet Beckham als een icoon voor de LHBTIQ+-gemeenschap, gezien hij de eerste voetballer in de Engelse competitie was die fotoshoots deed voor homomagazines als Attitude. Ook sprak Beckham openlijk over zijn homofans.

"En je trouwde met een Spice Girl. Dat laatste is het meest gaye dat een mens kan doen", voegde Lycett er maandag gekscherend aan toe.

Onbegrijpelijk

De komiek vindt het onbegrijpelijk dat Beckham bakken met geld verdient aan het promoten van een toernooi in een land dat de rechten van diezelfde gemeenschap aan alle kanten schendt.

Komiek
Lees ook:
Komiek versnippert 11.000 euro als David Beckham WK niet veroordeelt

De oud-international van Engeland haalt naar verluidt zo'n 150 miljoen pond (ruim 170 miljoen euro) binnen met zijn ambassadeurschap voor het WK in de oliestaat.

Een reactie van David Beckham bleef uit, en dus is nu 10.000 pond versnipperd. Volgens Lycett was het geld naar goede doelen gegaan als Beckham afstand had genomen van het WK.

Nas hoort tot de LHBTIQ+-gemeenschap in Qatar, en moest om zijn geaardheid het land ontvluchten:

Nas vluchtte uit Qatar, want hij is homoseksueel: 'Er was altijd angst, elke dag weer'

03:49
Als je LHBTIQ+'er bent, kun je in Qatar opgepakt, gemarteld of vermoord worden. De Qatarese Nas vluchtte daarom het land uit.