Ga naar de inhoud
Schutter ook gewond

Vijf doden en 18 gewonden bij schietpartij in gayclub Colorado

Beeld © @treyruffy/Reuters

Bij een schietpartij in een nachtclub voor lhbtiq+'ers in de Amerikaanse stad Colorado Springs (Colorado) zijn vannacht vijf doden gevallen. Nog eens 18 personen raakten gewond.

Clubgangers wisten de schutter, een 22-jarige man, te overmeesteren. De uitgaansgelegenheid spreekt op Facebook van een 'heldhaftige daad'. Volgens de politie begon de man direct bij binnenkomst te schieten. 

De plaatselijke autoriteiten waarschuwen dat het dodental nog verder kan oplopen. De schutter zelf is ook gewond geraakt. Hij ligt in het ziekenhuis. Over het motief is nog niets bekend. De politie krijgt bijstand van de federale recherche FBI in deze zaak.

De nachtclub laat op Facebook weten 'kapot' te zijn van 'deze zinloze aanval' op de lhbti-gemeenschap. "Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families en vrienden. We danken de heldhaftige aanwezigen die de schutter hebben gestopt." Volgens de club gaat het om antihomogeweld.

In de VS zijn volgens de telling van gunviolencearchive.org dit jaar bijna 18.000 mensen gedood met vuurwapens. Zelfmoorden met vuurwapens (circa 21.000) niet meegerekend.

Bron: RTL Nieuws