Ga naar de inhoud
Op hoge snelheid

China onderzoekt dodelijk ongeluk met 'op hol geslagen' Tesla

Beeld © Twitter

China onderzoekt of een dodelijk ongeluk met een Tesla is veroorzaakt door een technisch mankement. Beelden van het ongeval zijn veel gedeeld op Chinese sociale media. Te zien is hoe een Tesla, een type Model Y, op hol lijkt te slaan en uiteindelijk na een zware crash tot stilstand komt.

Het ongeluk gebeurde eerder deze maand in de provincie Guangdong. Volgens het Chinese Jimu News probeerde de 55-jarige bestuurder de auto te parkeren toen de Tesla uit zichzelf op hoge snelheid wegreed.

Op camerabeelden is te zien dat de automobilist de auto slechts kan bijsturen, maar de elektrische wagen niet onder controle krijgt:

De auto botste uiteindelijk op meerdere voertuigen. Er vielen twee doden, onder wie een kind. Drie mensen raakten gewond.

In China, de op een na grootste afzetmarkt van Tesla, zijn vaker (valse) beweringen gedaan dat het remsysteem van de auto niet zou deugen. Of dit ongeluk is veroorzaakt door een menselijke fout of daadwerkelijk een technisch probleem, moet onderzoek uitwijzen.

De Amerikaanse autofabrikant heeft bekendgemaakt dat het de Chinese politie wil helpen met het onderzoek. Tesla stelt ook dat de Model Y niet op hol sloeg.

Musk:
Lees ook:
Musk: Tesla-klanten moeten niet klagen over testversie rijhulpsysteem