Ga naar de inhoud
Agressieve pitbulls

Amerikaan opgepakt om illegale hondengevechten, 106 honden gered

Tientallen 'grote en extreem zware' halsbanden werden in beslag genomen. Beeld © Paulding Sheriff

De politie heeft in het Amerikaanse Georgia meer dan honderd honden gered uit het huis van een man die de dieren gebruikte voor hondengevechten. De 55-jarige Vincent Lemark Burrell is opgepakt en wordt beschuldigd van dierenmishandeling.

De politie viel het huis van de man na een langdurig onderzoek binnen. Daar troffen ze de 106 pitbulls aan die werden gefokt en getraind voor illegale hondengevechten, staat in een verklaring van de politie.

'Ze hunkerden naar liefde'

Sommige honden waren er slecht aan toe en zagen er zeer vermagerd uit. Andere honden waren juist 'heel sterk en extreem agressief' richting andere honden. "Het trieste is dat de meeste honden gewoon hunkerden naar de liefde en aandacht die de agenten hen even gaven", schrijft de politie.

De honden waren in en rond het huis vastgebonden aan bomen en metalen stokken in de grond. Ook in de kelder van het huis verbleven een aantal honden, daar was de geur van urine en hondenpoep zo sterk dat agenten er alleen met beschermingsmiddelen naar binnen konden. De honden droegen daarnaast 'grote en extreem zware halsbanden' en hadden geen goed drinken en eten.

Honden nu veilig

De honden werden soms dagenlang alleen gelaten en kwamen vrijwel nooit bij een dierenarts, zo blijkt het onderzoek. Politiesheriff Gary Gulledge zei dankbaar te zijn dat de honden nu veilig zijn. "De duistere wereld van hondengevechten is een verachtelijke cultuur die geen plaats heeft in onze wereld."

Alle honden zijn ondergebracht bij verschillende opvanglocaties in de regio waar ze kunnen werken aan herstel. 

Undercoverbeelden:
Lees ook:
Undercoverbeelden: 'Ruim 500 honden in vervuilde hokken bij fokker in Eersel'