Ga naar de inhoud
Al eerder ontruimd

Twee gebouwen ingestort in het centrum van Lille, een persoon vermist

De brokstukken van de gebouwen liggen op straat. Beeld © Twitter @dfictorie

In het centrum van de Noord-Franse stad Lille zijn vanochtend twee panden ingestort. Dat gebeurde voordat de winkels openden. Belgische media melden dat er zestig brandweerlieden naar een man zoeken die onder het puin zou liggen.

De vermiste man zou een arts zijn. "We zijn er bijna zeker van dat deze persoon onder het puin ligt", zo citeert de Belgische krant Het Laatste Nieuws Stéphane Beauventre van het brandweerkorps dat de reddingsoperatie uitvoert. "Hij neemt zijn telefoon niet op, zijn auto staat nog op de parking en hij heeft zijn oproepdienst niet opgenomen."

De ingestorte gebouwen stonden aan een straat vlakbij het Place du Théâtre, waar op een gemiddelde zaterdagochtend veel winkelend publiek loopt. Van de zes appartementen in de panden werden er vier bewoond. Rond 9.15 uur stortte de panden in.

De Nederlandse Danielle sliep in het hotel naast de ingestorte panden. "We zijn geschrokken van de trillingen en herrie", schrijft zij op Twitter. "Daarna was er een stofwolk tot boven onze tweede verdieping. Het hotel is ontruimd."

Flat
Lees ook:
Flat in Bilthoven deels ingestort na gasexplosie, vier brandweerlieden gewond

De panden waren gisterennacht al ontruimd. "Een jonge man kwam om drie uur 's nachts thuis en realiseerde zich dat de muur verbogen was", zei de burgemeester van Lille, Martine Aubry, tegen de krant Le Parisien.

De man waarschuwde daarop de hulpdiensten, die besloten het gebouw te ontruimen. De bewoners zijn opgevangen in een hotel of bij familie. De burgemeester zegt opgelucht te zijn dat een drama 'ternauwernood is vermeden'.

Bekijk ook: compleet huis ingestort na gasexplosie in Oldenzaal

00:59
Door een gasexplosie stortte in Oldenzaal begin april een compleet huis in.